انا عندى و خلعت ضرس و ال قالى انى لازم اركب ضرس مكانه لان لو معملتش كد

icon 2 أغسطس 2016
انا عندى 17 سنة و خلعت ضرس و الدكتور قالى انى لازم اركب ضرس مكانه لان لو معملتش كدا سنانى هتتعوج و هتبوظ هو دا فعلا حقيقة انى لازم اركب ؟ ...و ايه افضل انواع التركيبات؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور مهند جواد
طب اسنان
نعم بعد قلع الضرس لا بد من التعويض عنه حتى نحافظ على المسافة بين الأسنان فتبقى الأسنان منتظمة وتؤدي الناحية الوظيفية بشكل سليم وأفضل أنواع التركيبات الزراعة ثم الجسور الثابته
الدكتور اشرف بدير يوسف المسيري
طب اسنان
تتأثر الاسنان بالخلع فتيل الاسنان التي بجوار مكان الخلع ويستطيل الضرس المقابل له في الفك الاخر ويتأثر المفصل الفكي ويحدث تغير غي شكل الوجه. افضل شئ الزراعه ثم تركيبات الزريكونيوم ثم تركيبات البورسلان ثم التركيبات المتحركة.