بعد اذنك يا انا خلعت ضرس العقل ناحية الشمال وخلعت الضرس اللى قبلة لانة

icon 5 أبريل 2016
بعد اذنك يادكتور انا خلعت ضرس العقل ناحية الشمال وخلعت الضرس اللى قبلة لانة كان تاعبنى وبعد الخلع فى بين الضرسين حاجة كدة مكلكعة والدكتور اللى بتابع معاة قالى مفيش حاجة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد ياسر عنجراني
طب اسنان
بعض الحالات تتطلب مننا اجراء تشذيب للعظم بعد القلع في حال لوحظ وجود حواف شئزة ( مشرشرة) او ازالة الجزء بين الضرسين المقلوعين اذا كان ناتئا و ذلك لمساعدة الانسجة بالالتئام بشكل اسرع و بطريقة مثالية و عموما اذا كان القلع لديك قد تم من فترة قريبة فلا داعي للقلق لان الحتة المكلكعة ستختفي ان شاء الله مع الوقت ريثما تاخذ الانسجة شكلها النهائي ما بين 30-45 يوم