انا عملت عمله المراره ياترى ايه اللى بيقوم بدورها فعلا القناه المراريه ولا الكبد

icon 30 يونيو 2015
انا عملت عمله المراره ياترى ايه اللى بيقوم بدورها فعلا القناه المراريه ولا الكبد

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور شريف دبور
الجهاز الهضمي والكبد
الكبد ينتج العصارة الصفراوية , و هناك قناتان تتحد في القناة الصفراوية العامة Common Bile Duct و تفرغ عصارتها في الاثني عشر , احداها من الكبد مباشرة و الأخرى من المرارة , و لكن في الأخير , المصدر واحد وهو الكبد .و عند استئصال المرارة , القناة من المرارة تلغى , و تبقى القناة من الكبد . تتلقى الأمعاء عصارة الصفراء و لكن تقل عن ذي قبل .