انا عندى امساك الصغر مش بعرف اعمل حمام الا بطيار مية قوى و بعمل حوالى

icon 17 سبتمبر 2016
انا عندى امساك منذ الصغر مش بعرف اعمل حمام الا بطيار مية قوى و بعمل حوالى يومين فى اليوم بس بحس انه كله مانزلش و بتبقى حاجة مزعجة و لو مفيش طيار بعمل بصعوبة جدا كل 3 ايام مرة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
تغيير نظام الطعام وتناول الاطعمة المليئة بالالياف اذ يجب الاعتماد على تناول الكثير من الخضار خاصة السلطات الطازجة وتناول الفاكهة بالاضافة الى الاكثار من تناول المياه على الاقل حوالي 8 اكواب يوميا تنبدأها بعد الاستيقاظ مباشرة بتناول كوبين ماء دافئة وتوزيع الباقي على النهار اي قبل الغداء وقبل العشاء وقبل النوم بعيدا عن وجبات الطعام الرياضة ايضا مهمة جدا خاصة رياضة المشي لتحريك الامعاء بشكل افضل