انا بنتى عندها شهور ولا بتقعد لوحدها ولا بتمشى ولا طلعت سنان رحنا بيه

icon 15 أبريل 2013
انا بنتى عندها 8 شهور ولا بتقعد لوحدها ولا بتمشى ولا طلعت سنان رحنا بيه للدكتور قال ان ده نقص كالسيوم ولازم تاخد حقن كالسيوم وانا سمعت ان الخقن ديه مضرة على الكلى هل هى فعلا متاخرة ولو متاخرة هل يوجد بديل للحقن بحيث تكون غير مضر

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
بما ان الدكتور فحصها وفحص الدم ووجد نقص كلس بغض النظر انالامور بدري عل الاسنان والمشى.ولكن نقص الكلس يجب تعويضه عن طريق العلاج بالفم او ابر .يوجد علاجات كثيره تعطى عن طريق الفم وهى مفيده كما الابر.
الدكتور محمد طاهر برغوث
طب أطفال
8 شهور المفروض تقعد وتبدا في الزحف الاسنان مش مهم لسه بدايه طلوعها من الشهر السادس للشهر 11 اول تشخيص متوقع نقص كالسيوم ابدا فورا العلاج العلاج بفياتمين د اسئل الصيدلي عن حاجه فيتنامين د وابدا فورا وجرعه عاليه 1000 وحده يوميا لمده شهر وبعد كده اعطي نص الجرعه فتره شهرين وبلاش حقن

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ابني عنده سنه ومش بيقعد ومن اول ما تولد ومش بيقدر يرفع رقبته وعنده رخو في الاعصاب لما كشفت ليه وحللت بس مش بيطور غير انه سنن من شهر الخامس بدا ودلوقتي سنن اربعه اسنان فوق وتحت ودروس وكمان مش بينتبه لحظ لو نادي اسمه وقالتلي انه قله انتباه ممكن اعرف انه مش بيقدر يقعد وهو عنده سنه دي خطر وكمان السمع والانتباه عنده

icon 30 مايو 2022
زائر زائر

ابني ماشي فعشر أشهر مش بيقعد لوحده لسه طلع أسنان اربعه فوق واتنين تحت بيقف ويسند ويمشي وهو ساند خطوه اواتنين الملاحظه عنده تمام القلق من القعده لوحده معا العلم كشفت عند دكتورين وقالو كويس ملاحظة كان عندو اختلاط فصايل او ماتولد رغم ان انا هو موجب مش سالب نسبة الصفرا عندو كانت٤٨ وعملت فحص السمع مرتين وطلع كويس وعملت القع عين القرانيه مكتمله

icon 12 ديسمبر 2023