انا اعانى من تساقط شعر وراثى واستخدم المينوكسيديل لكنى سمعت انه يسبب ا

icon 14 مارس 2011
انا فتاه اعانى من تساقط شعر وراثى واستخدم المينوكسيديل لكنى سمعت انه يسبب السرطان وحينما ارسلت سؤال كان الرد ان من ضمن اعراضه الجانبيه انه يسبب السرطان فعلا وانا الان لااعرف ماذا افعل هل اتوقف عن الدواء خوفا مما قد يصيبنى لكن حاله شعرى تمنعنى من التوقف عن الدواء فهل هناك بديل رجاء الرد

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
بحثت في اكثر من موقع فلم أعثر على اي منها يذكر أن من تاثيرات المينوكسيديل التسبب في السرطان ن وانقل لك هذه المقالة باللغة الإنجليزية ولم تذكر السرطان من بين الثأثيرات الجانبية للمينوكسيديلن وحتى لو كان يسبب السرطان فليس كل من يتناوله سيصاب بالسرطان وغلا لأصيب معظمنا بالسرطان مبسبب اكل الفلافل واللحم المشوي على الفحم!! فهي علميا مسرطنة Minoxidil Side Effects What are the possible side effects of Minoxidil? الثأثيرات الجانبية للمينوكسيديل ، لا يوجد من بينها السرطان Get emergency medical help if you have any of these signs of an allergic reaction: hives; difficulty breathing; swelling of your face, lips, tongue, or throat. Call your doctor at once if you have a serious side effect such as: dry cough, sharp or stabbing chest pain chest pain spreading to the arm or shoulder, nausea, sweating, general ill feeling trouble breathing (especially while lying down) swelling in your legs, ankles, or feet rapid weight gain of 5 pounds or more fast or pounding heartbeats sudden numbness, weakness, headache, confusion, or problems with vision, speech, or balance fever, sore throat, and headache with a severe blistering, peeling, and red skin rash the first sign of any skin rash, no matter how mild easy bruising or bleeding; or feeling like you might pass out Less serious side effects may include: nausea, vomiting breast pain or tenderness; or changes in the color, length, or thickness of body or facial hair This is not a complete list of side effects and others may occur. Tell your doctor about any unusual or bothersome