انا غير متزوجة وعندى وكشفت عند الطبيب قالى ده كيس فى المبيض وحجمه سم و

icon 10 نوفمبر 2009
انا فتاة غير متزوجة وعندى 24 سنة وكشفت عند الطبيب قالى ده كيس فى المبيض وحجمه 6سم وبه سائل غير شفاف وجدار الكيس سميك وعملت تحليل ca125 طلع 80 وتحليل الفا فيتو بروتين طلع 0.914 وقالى لازم جراجة بس انا مش عايزة جراحة وهل هوه فعلا ورم سرطانى

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
طالما ان مستوى التحليل مرتفع فاني انصح باجراء عملية استئصال باسرع وقت واما بالنسبة لكون الورم سرطان ام لا فلا اعتقد وقد يكون ما يسمى Dermoid Cyst or Endometriotic (Chocolate) Cyst ولكن هذا مجرد ظن والقرار النهائي يكون بعد استئصال الورم وعمل تحليل له