امى تشكو من التعب من المجهود عملنا اشعه مقطعيه عالبطن واختلف الاطباء ا

icon 27 أبريل 2015
امى 55 سنه تشكو من التعب من المجهود عملنا اشعه مقطعيه عالبطن واختلف الاطباء البعض قال يوجد اورام بالكبد والبعض قال لا يوجد هذا تقرير الاشعه ارجو افادتى هل توجد اورام خبيثه The average size of the liver appears and displays the diffuse texture hypodense slightly suggestive of fatty infiltration Few lesions coordination hypodense about 5 seen in both lobes of the liver and the largest one in the RT. Lobe measures about 22 * ??20MM (sector 7) and the largest in 2 LT .lobe measures about 4.5 * 4CM and 8 * 7cm seen in segments (3 and 4A, B) These lesions appear to strengthen thick ring is a regular in the arteries and veins stages. It also shows a light fill the contrast of the central and peripheral part, failed to moderate delay, either, the picture suggests metastatic deposits, for further workup to search for primary education Seen any evidence of clogged bile ducts And looks at the portal vein and its branches Patents Shows the average size of the spleen . No coordination lesions. Show bitterness natural features seen any stones or evidence of inflammation Shows lt.kidney measures astone about2.5cm seen at the bottom of the cup portion. No hydronephrosis seen RT adrenal gland and kidney pancreas appear normal CT Features No evidence of lymphadenopathy in the abdomen Normal gastrointestinal CT features episodes Impression Some focal hepatic lesions suggestive of metastatic deposits, to continue to work until (including pelvic computed tomography) to search for primary education, as above Fatty infiltration of the liver (a mild form Stone lt.renal

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتورة اسراء عدنان عبد الرحيم صوص
طب الاسرة
التقرير يوضح وجود ما يشبه الخلايا السرطانية المنتشرة للكبد دون معرفة المصدر الاولي ..ووجود حصوة في الكلية اليسرى.. من الافضل عمل صورة طبقية للحوض للاطمئنان عن عدم وجود ورم اولي خبيث ..لكن عادة ما يكون مصدر الانتشار للكبد من الجهاز الهضمي ...وهذا غير موجود بالتقرير وهو مطمئن نوعا ما..انصح بمتابعة الحالة من قبل اخصائي هضمية معروف لرؤية الصورة وليس التقرير فقط.