كثرة التحدث مع النفس بصوت عالى وتخيل مواقف معينه كانها حقيقيه وتكلم مع اشخاص وينتج عنه احساس بالسعاده هل لهذا اضرار على المدى البعيد؟ او يندرج تحت الامراض النفسيه

icon 29 نوفمبر 2015
كثرة التحدث مع النفس بصوت عالى وتخيل مواقف معينه كانها حقيقيه وتكلم مع اشخاص وينتج عنه احساس بالسعاده هل لهذا اضرار على المدى البعيد؟ او يندرج تحت الامراض النفسيه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ديفيد جورج مشرقي
معالج نفسي
التحدث مع النفس بصوت عالي في حد ذاته لا يندرج تحت الأمراض النفسية، أما تخيل مواقف معينة والتكلم مع أشخاص غير حقيقيين فهو أمر يستلزم تدخل طبيب نفسي خصوصا اذا كان الأمر يسبب لك معاناة. انصحك بزيارة طبيب نفسي لتقييم حالتك بدقة ووصف العلاج المناسب لحالتك

تعليقات الزائرين

زائر زائر

الكلام مع النفس او اعد افكر كتير فى حاجة محصلتش واتخيلها واتخيل اشخاص وده فى دماغى واسمع اصوات وبعدين اعد ادور على مصدر الصوت وملاقيش حد ولما اتخيل الاشخاص دى فى دماغى وبتخيل مواقف محصلتش واضحك يبقى ده اية

icon 15 يناير 2021
ن ن

أنا عمري 18 سنه وبتكلم مع ناس مش موجودين ف الحقيقه وبتخيل هم معايا في الاوضه وفي الشارع وأنا مش عندي اصحاب وعلى طول لوحدي وانا مضايقه لان بتخيل ناس مش ليه وجود اصلا وانا مش بتكلم من انهارده انا بقالي سنين على كده بس تبعت هو أنا كده مريضه؟؟

icon 18 أكتوبر 2021
زائر زائر

أنا أيضاً كذلك اتكلم مع نفسي من صغري حتى كنت اسمع أبي يقول لأمي هل هذا تتكلم مع الشياطين،كنت لا ابالي لاوضعي ولا استطيع منع نفسي الى الآن مرت اكثر من 13سنة أنا على هذا الحال،عندما اكون سعيدة او حزينة اتكلم مع نفسي حتى امي كانت تقول لي لا تفعلي هذا انه محرج،وايضا اتخيل اني اتكلم مع الأشخاص حتى مع الميتين

icon 6 ديسمبر 2021
زائر زائر

تراودني احلام اليقظة كثيييرا و اتخيل اني اتكلم مع أشخاص (أصدقاء ، عائلة) و اضحك معهم و اتخيل مواقف معينة و كل هذا امام المرآة و ايضا عندما اكون مع مجموعة من الناس افكر في ان اقوم من مكاني ثم اجلس مرة اخرى او احضن شخص ما بدون سبب او اقول كلمة ليس لها علاقة بالموضوع اصلا ...لكن استطيع ان اسيطر على نفسي و لا اقوم بفعل هذه الاشياء

icon 24 ديسمبر 2021
زائر زائر

السلام عليكم انا اه بتكلم مع نفسي وده معنديش مشكله فيه بس المشكله اني مثلا اقوم أشغل أغاني وأتخيل أشخاص موجودين في حياتي وأتخيلني معاهم وانا بتكلم أو موقف مع بعض وده بيكون غير حقيقي بالمره وحاولت اني أتخلص من ده بس يلاقي شعور لا إرادي بيخليني أقوم وأعمل كده خاصه لما اكون لوحدي هل ده يعتبر اي وهل انا هفضل كده علي طول ولا فيه طريقه للعلاج

icon 12 يناير 2022
زائر زائر

انا من صغري وانا اتكلم مع نفسي دايما اتخيل اني مع شخص بنت دايما اتكلم معها و خيفا جدا و محدش عارف اني بتكلم مع نفسي خيفا اتحرج انا خيفا جدا

icon 19 فبراير 2022
زائر زائر

التحدث والضحك بصوت مرتفع وتخيل مواقف ليست موجودة طوال الوقت يعتبر مرض نفسي ويحتاج معالجة

icon 4 نوفمبر 2022
زائر زائر

انا شخص عشت حياتي كلها مفهمش حرف واحد وكان عندي عقده لحد انا وصلت لسن ده ٢٢ وفهمت ومش مقدور بردو لحد اما الناس بقت تقولي واسمعها فهمت كدا وتقولي سمعت انا حتي شكيت انه جن ولما خرج فهمت اعمل اي انا مش مصدق نفسي خالص

icon 20 مارس 2023
زائر زائر

احيانا لما يحصل موقف معين ومعرفش بعد اتخيل الموقف تاني وأقعد اكلم نفسي واتخيل الموقف تاني واحيانا تاني اقعد اتخيل حاجات عمرها ما هتحصل أبدا

icon 11 أبريل 2023