هل ممكن اجراء تحليل بالدم يقيس الفيتامينات الكاملة بالجسم؟؟ أم لازم كل فيتامين لوحده !!!!!

icon 10 نوفمبر 2015
هل ممكن اجراء تحليل بالدم يقيس الفيتامينات الكاملة بالجسم؟؟ أم لازم كل فيتامين لوحده !!!!!

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتورة سمر محمد رملي
طب الاسرة
يتم فحص كل فيتامين عل حدة
الدكتور احمد رفعت السيد متولى
طب الاسرة
كل فيتامين لحاله وﻻ يلزم قياس الفيتامينات بالتحاليل اﻻ فى حاﻻت خاصة جدا كفيتامين د و ب12
د. احمد هاشم عباس
الجهاز الهضمي والكبد
عاده لايحتاج قياس نسبه الفيتامنات الا في حالات خاصه ونادره مثل فيتامين دي