انا اعاني من ثقل في البطن مع امساك يسببلي الم في البطن شديد الافادة بس

icon 31 أغسطس 2015
دكتور انا اعاني من ثقل في البطن مع امساك يسببلي الم في البطن شديد ارجو الافادة بسرعة وايه الشروبات اللي ممكن تساعدني علي التخلص من الامساك او علاج .. وشكرا جزيرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
يجب تغيير نظام الاكل والاعتماد على الاطعمة المليئة بالالياف مثل الخضار والفاكهة ويحب ايضا الاكثار من تناول الماء حوالي 8 اكواب على الاقل وابدأ بتناول الماء عند الاستيقاظ مباشرة بتناول من 2 الى 3 اكواب والباقي قبل الغذاء والعشاء وقبل النوم رياضة المشي مفيدة جدا ايضا ً تساعد على تحريك الامعاء