والداتي عملت الفحوصات الﻻزمة واتضح التليف بالكبد وال المعالج طلب منها

icon 9 مارس 2015
والداتي 54 سنة عملت الفحوصات الﻻزمة واتضح التليف بالكبد والدكتور المعالج طلب منها اخد دواء معين بسرعة بس احنا ظروفنا علي قد الحال وعملنا عﻻج علي نفقة الدولة ﻻزم استني الدور ﻻن عدد الفيروس 32 الدكتور عرض علينا نوع اقراص ونوع حقن ايهما افضل

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور هشام الوكيل
الجهاز الهضمي والكبد
عدد الفيروس ليس له أهمية مباشرة أثناء الإعداد لعلاج فيروس سى و إنما المهم هو حالة الكبد بالسونار و وظائف الكبد و نسبة الألياف فى العينة الكبدية أو فيبروسكان .. و بعد الإطلاع على الفحوصات التى ذكرتها لكى يمكن تحدجيد نوع العلاج المطلوب .. و عموما فإنه متاح الآن العديد من الأدوية و خطط العلاج بمصر منها ما هو بحقن الأنترفيرون أو بدونها على حسب الحالة..