انا عندي سرعة ترسيب عاليه بقالي سنين كنت باخد ابر البنسلين كل ايام وما

icon 23 أبريل 2018
انا عندي سرعة ترسيب عاليه بقالي سنين كنت باخد ابر البنسلين كل 10 ايام وما عملتش اي نتيجه وعندي ميكروب سبحي عالي ومن فتره جد عليا النقرص وانا ما باخدش علاج لاي حاجه منهم حاليا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد رافت السلاموني
باطنية
الف سلامة ارتفاع سرعة الترسيب لها اسباب عديدة لابد من اخذ تاريخ مفصل لشكواك و عمل كشف شامل و لكن عموما ينبغي عمل التحاليل التالية CBC, LDH, ANA, RF, SGOT, SGPT و بعدها يمكن توجيه التشخيص بشكل افضل البنيسيلين لا داع له طالما لايوجد التهاب ظاهر بالمفاصل في صورة تورم و احمرار و صعوبة مشي وجود ميكروب سبحي فقط لا يستدعي اخذ بنيسيلين طويل المفعول النقرس ايضا لا يتم تشخيصه بارتفاع نسبة حمض البوليك فقط لابد من وجود التهاب باحد بالمفاصل مصاحب له