كيف ازيد وزني علماً اني لا احب الاكل ف معدل عدد وجباتي في اليوم يتراوح مابين وجبه الى اثنتين هل هناك طريقه غير دواء فتح الشهيه او هل هناك بديل لهذا الدواء؟ الطول176 الوزن47

icon 25 يناير 2019
كيف ازيد وزني علماً اني لا احب الاكل ف معدل عدد وجباتي في اليوم يتراوح مابين وجبه الى اثنتين هل هناك طريقه غير دواء فتح الشهيه او هل هناك بديل لهذا الدواء؟ الطول176 الوزن47

إجابات الأطباء على السؤال

أخصائي تغذية هدي خطاب
تغذية
الأول اعملي تحاليل كامله لان ساعات بيبقي فيه طفيليات او ديدان او أمراض متسببه في فقدان الشهيه و نقص الوزن بعد كده سهل ننظم تغذيه مناسبهدليكي مع المكملات اللي تنفعك علشان تبني جسمك تاني مش تزيدي دهون و خلاص
الدكتور محمد خيري
تغذية
اول شيء لازم يكون فية متابعة مباشرة مع متخصص في مجال التغذية العلاجية وعلاج السمنة ثانيا ....لازم يكون فية تحاليل طبية زي تحاليل الغدة الدرقية وصورة دم كاملة مع تحاليل طبية أخري لمعرفة السبب ووصف البرنامج العلاجي المناسب لزيادة الوزن يجب تناول وجبات صغيرة ومتعددة خلال اليوم الواحد ولا يفضل الاقتصار علي وجبة واحدة