لو سمحتم انا تعبانه جدا من البواسير والشرخ الشرجى اخدت دافلون +اتش فورمولا+بروكتو جليفينو ودكتورة تانيه ادتنى فاكتو +دافلون +ملين ومافيش نتيجه ومرات اخويا حامل وعندها بواسير

icon 7 أكتوبر 2015
لو سمحتم انا تعبانه جدا من البواسير والشرخ الشرجى اخدت دافلون +اتش فورمولا+بروكتو جليفينو ودكتورة تانيه ادتنى فاكتو +دافلون +ملين ومافيش نتيجه ومرات اخويا حامل وعندها بواسير

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور رامي شاميه
جراحة عامة
غالبا ما يتم علاج البواسير بشكل فردي. من خلال تغيير نمط الحياة مثلا. لكن يستدعي العلاج ، في بعض الحالات تناول الادوية او الخضوع لعملية جراحية من اجل علاجها يشتمل العلاج المحافظ على المغاطس الدافئة المعقمة مع اعطاء بعض التحاميل الشرجية المسكنة مرتين يوميا لمعالجة الالام الموضعية معالجة الامساك المزمن وذلك بتناول الملينات غير المخرشة وباستعمال الطعام الغني بالآلياف لان معالجة الامساك يجعل البراز لينا يخرج بدون جهد ولكن يفضل اجراء الفحص الطبي ووضع العلاج الملائم