عايزه علا ج ارتفاع حرارة الاطفال فاجاة ايه سببه و علاجه

icon 20 سبتمبر 2016
السلام عليكم عايزه اعرف علا ج ارتفاع حرارة الاطفال فأجاة ايه سببه و علاجه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور خالد قريب
طب أطفال
العلاج بعد معرفة السبب.السبب يتحدد بالفحص الطبي.
الدكتور ايهاب الرفاعي
طب أطفال
أهلا بحضرتك ...... ** ارتفاع الحرارة فجأة = عدوي بكتيرية أو فيروسية ( في 99 بالمائة من الحالات ) ... ** مسموح لك باستخدام خافض للحرارة ( شراب أو لبوس شرجي ) مع عمل الكمادات لو ارتفعت الحرارة فوق 39 درجة ( خوفا من التشنج الحراري الذي يحدث في 5 بالمائة من الحالات بين 6 شهور الي 5 سنوات ) ... ** ثم عليك التوجه لفحص الطفل بواسطة أخصائي الأطفال حتي يمكن الوصول لتشخيص الحالة و وصف العلاج المناسب لها ،،،،،،،،،،،،،،،،،،