قام الطبيب بقص جلد ابنتي سنوات المحروق فتلوث وكون صديد بتاخد بيفاتراسي

icon 27 ديسمبر 2014
قام الطبيب بقص جلد ابنتي-3 سنوات -المحروق فتلوث وكون صديد... بتاخد بيفاتراسين وبحطلها جينشيانا وجلسرين مانيزيا... المشكله ان كل ما الجلد يتكون ويعمل طبقة تتشقق وتقع... ازاي احافظ على الطبقة المتكونة؟ كنت بغطيهاودلوقتي سايباها مكشوفه لوصول الاكسجين

إجابات الأطباء على السؤال

د. احمد الاسعد
طب عام
اعطي الطفلة مضاد حيوي اوغمنتين ٣١٢،٥ شراب + شراب بروفين ويفضل تحت اشراف الطبيب لتحديد الجرعة اذا كان مكان الحرق يوجد مفصل في بحاجة حركة المفصل كل ٣ ساعات لكي لا يحدث اعاقة وتحدد في حركة المفصل اعتني بنظافة الحرق اغسل بمحلول ملحي وبعدها ممكن وضع فلامايزين + ميبو كريم