متى يظهر نبض الجنين في بداية الحمل

icon 12 يوليو 2016
متى يظهر نبض الجنين في بداية الحمل، وهل النبض يظهر بعد 40 يوم؟

إجابات الأطباء على السؤال

يظهر نبض الجنين في الأسبوع السادس من الحمل تقريبًا أي بعد 40 يوم من الحمل، وذلك عند التصوير بالموجات فوق الصوتية أو السونار على البطن من قبل الطبيبة النسائية، ويمكن الكشف عن نبض الجنين في الأسبوع الخامس من الحمل أيضًا في حال التصوير بالسونار عبر المهبل ولكن من غير الشائع القيام بهذا النوع من اختبارات التصوير.

يجدر الذكر أنه في بعض الحالات قد لا يظهر نبض الجنين عند التصوير في الأسبوع السادس من الحمل، ومن أسباب ذلك ما يأتي:

سوف يطلب منك الطبيب مراجعته مرة أخرى بعد أسبوع أو أسبوعين، وقد يطلب إجراء تحليل لهرمون الحمل في الدم، ويجب الالتزام بالمراجعة في الوقت المحدد من قبل الطبيب للتأكد من سلامة الحمل ونفي وجود مشكلة صحية تستدعي التدخل الطبي.

للمزيد:

الصيدلاني عبدالرحيم محمد الباشا
صيدلاني

يظهر نبض الجنين في الأسبوع السادس من الحمل تقريبًا أي بعد 40 يوم من الحمل، وذلك عند التصوير بالموجات فوق الصوتية أو السونار على البطن من قبل الطبيبة النسائية، ويمكن الكشف عن نبض الجنين في الأسبوع الخامس من الحمل أيضًا في حال التصوير بالسونار عبر المهبل ولكن من غير الشائع القيام بهذا النوع من اختبارات التصوير.

يجدر الذكر أنه في بعض الحالات قد لا يظهر نبض الجنين عند التصوير في الأسبوع السادس من الحمل، ومن أسباب ذلك ما يأتي:

سوف يطلب منك الطبيب مراجعته مرة أخرى بعد أسبوع أو أسبوعين، وقد يطلب إجراء تحليل لهرمون الحمل في الدم، ويجب الالتزام بالمراجعة في الوقت المحدد من قبل الطبيب للتأكد من سلامة الحمل ونفي وجود مشكلة صحية تستدعي التدخل الطبي.

للمزيد:

الدكتور مروان السمهوري
نسائية وتوليد
اعتبارا من الاسبوع السادس

تعليقات الزائرين

زائر زائر

في الاسبوع السابع و لم يظهر نبض الجنين هل انتظر ام ماذا

icon 27 نوفمبر 2021
Nardeen Nasser Nardeen Nasser

فى الاسبوع السابع ولم يظهر نبض ؟! هل يوجد مشكله ام انتظر

icon 28 أكتوبر 2022
Nardeen Nasser Nardeen Nasser

انا حامل واخر دورة كانت يوم8/9/2022 باى اسبوع انا ويوم كام ف الشهر ابداء شهر جديد وحامل ف كام يوم كده ؟!

icon 28 أكتوبر 2022
R R

دورتي غير منتظمه مدتها ٤٠ يوم اخر موعد كان ١٥ أكتوبر و ٢١ ديسمبر حللت وطلعت حامل بسبب طول دورتي ماعرفت احدد اسابيع الحمل حالياً انا بالاسبوع الكم ؟ ومتى استنى عشان اروح عند الدكتوره عشان اسمع نبض الجنين شكراً

icon 2 ديسمبر 2022
O O

السلام عليكم حللت وطلعت حامل اخر دةره لي كانت في نوفمبر يوم ٢٤ متى يظهر النبض وباي اسبوع انا الان

icon 30 ديسمبر 2022
Y Y

انا بالاسبوع السابع ولم نرى نبض الجنين عند الطبيب ماذا افعل

icon 16 يناير 2023
G G

انا حامل في 5 اسابيع و 6ايام و لسه مفيش نبض هل كدا عادي وله اي

icon 22 يونيو 2023
ش ش

انا حامل ف اول يوم ف الاسبوع التامن ومظهرش نبض ف السونار المهبلي والسونار العادى فيه مشكله ولاانتظر

icon 4 أكتوبر 2023
م م

لوسمحت عملت تحليل رقمي وطلع 26900 بس لسه مفيش نبض هل كده خطر ولا ايه ؟

icon 17 ديسمبر 2023