انا تعرض للعض من كلب بس لم يخلف خدش كبيريعني غير ظاهرحيت ان مكانا لعض

icon 28 فبراير 2016
دكتور أنا أخي تعرض للعض من كلب; بس لم يخلف خدش كبيريعني غير ظاهرحيت أن مكانا لعض كان مغطى بالملابس قمنا بتطهيرمكان العض فقط لم يأخد أي تلقيح هل هنك خطورة على حياته ??وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد راشد الظاهري
طوارىء
اذا كان الكلب مطعم من السعار لا يحتاج اخوك للتطعيم وانما يكفي حصوله على تطعيم الكزاز اذا كان لم يحصل عليه في اخر خمس سنوات، اما لو كان الكلب غير مطعم او غير معروف تطعيمه من عدم يجب ان يحصل اخوك على تطعيم ال Rabies بخمس جرعات

تعليقات الزائرين

زائر زائر

اخويا اتخربش بسيط من كلبته هي مخدتش التطعيم من شهرين كدا في خطوره

icon 10 مايو 2021
زائر زائر

دكتور انا عندى كلب ٦ شهور هو عضنى من فوق الهدوم ف عضوى بس مفيش اى خدش ولا اى جروح ولا اى ورم ولا حتى مكان للعضه هو بس لما بضغط جامد بتوجع غير كدا مبتوجعش اساسا مش عارف كدا لازم اخد الحقنه مع العلم ان الكلب واخد كل تطعيماته

icon 19 يوليو 2022
Tamer Tamora Tamer Tamora

مرتى عضها الكلب بتاعى جرفون وهو مطعه نتش صوبها وصوبعاةجاب دم اعمل اه

icon 9 يناير 2023
زائر زائر

فيه كلب عضنى فوق الركبة على الملابس و لم يمزق الملابس نهائيا بس عضة خفيفة خلفت اثر خفيف مكان نابيه فقط و قمت برش كحول مكان العضة و لكن لم تنزف و الكلب على اذنه علامة التطعيم و الجرح فيه ورم خفيف و الم خفيف ما الذى يجب فعله

icon 12 يونيو 2023
mero Farouk mero Farouk

في كلب رضيع عضني عضه خفيفه وانا غسلتها بالماء والصابون هل هناك ضرر الكلب لسه مفتحش عينه

icon 21 يونيو 2023
M M

عضني كلب فوق الملابس في ساقي ولكن لم يحدث أي خدش ولا أي آثار للعضة فقد بعض الإحمرار الخفيف وليس لدي أي آالام

icon 1 مارس 2024