انا طلع عني الطفرةالجينية mthfr ايجابيه كنت عاوزة هل الفوليك اسيد فعلا

icon 13 مارس 2016
انا طلع عني الطفرةالجينية mthfr ايجابيه كنت عاوزة اعرف هل الفوليك أسيد فعلا غلط اخدتو و لازم اخد الفولات المادة الفعالة بتاعتو الي جانب إبر الهيبارين و فيتامين ب ١٢

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور باسم محمد
طب عام
ان الطفره الجينيه لmethyl tetra hydrofolate reductase تسبب حدوث زياده في معدلات التجلط بالجسم conginital thrombophilia ولابد من اخد الفولات ومضادات تجلط كالهيبارين او الورفارين وذلك تحت اشراف طبي جيد والف سلامه