بانعالج بالكيماوى أسبوعيا ( تاكسول ) وبيعمل انيميا ومحتاجه اخد حاجه ترفع الهيموجلوبين بدل نقل الدم علما اننى اعانى غالبا من الامساك

icon 13 مارس 2019
بانعالج بالكيماوى أسبوعيا ( تاكسول ) وبيعمل انيميا ومحتاجه اخد حاجه ترفع الهيموجلوبين بدل نقل الدم علما اننى اعانى غالبا من الامساك

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتورة اسما سيد ابراهيم السيد شكيو
طب الاسرة
على حسب درجة الأنيميا ونسبة الهيموجلوبين يحدد الطبيب المعالج العلاج بنقل دم ولا حديد ولا حقن إريثروبيوتين لو موصوفلك حديد ومسببلك امساك ممكن تاخد اكياس برافوتين بدل الحديد لا تسبب امساك ولتقليل الامساك مع الحديد تقسم جرعة الحديد صباحا ومساء بدل من مرة واحدة يومياً و تستخدم ملينات طبيعية زي القراصية والكوسة المسلوقة والبرتقال وقمر الدين والفواكه المجففة
الدكتور حسن عبد الغني حسن خليل المحتسب
طب عام
التغذية الصحية وشرب الحليب والعصائر الطبيية والتمور والفواكه ’
الدكتورة نهاد احمد نصر الدين
طب عام
في أقراص اسمها فرافيرو معلش هي أغلى من باقي أقراص الحديد بس مبتعملش إمساك خدي قرص يوميا وطول وقت الكيماوي اشربي لبن انشور بيتباع فالصيدليه اربع كوبيات يوميا واعمليه بمياه دافيه مش سخنه عشان العناصر الغذائية اللي فيه متفسدش.. َمع التاكسول هتلاحظي وقوع الشعر بردو فمتقلقيش خالص بعد مابتخلصي الجلسات شعرك هيرجع تاني ان شاء الله.. اجر وعافيه بااذن الله