انا عندى لثتى بحس انها حساسة جدا وكل ما اغسلها ب فرشاة اسنان نعمة جدااااااااااا بردو اللثة بتنزف ؟؟ مش عارفة اعمل اى انا مش بقيت بغسل سنانى خالص رغم انى بجيب اكتر الانوع نعومة ف الفرش

icon 28 أغسطس 2011
انا عندى لثتى بحس انها حساسة جدا وكل ما اغسلها ب فرشاة اسنان نعمة جدااااااااااا بردو اللثة بتنزف ؟؟ مش عارفة اعمل اى انا مش بقيت بغسل سنانى خالص رغم انى بجيب اكتر الانوع نعومة ف الفرش

إجابات الأطباء على السؤال

د. احمد ابو رضوان
طب اسنان
ان من الاسباب الرئيسيه والموضعيه لالتهاب اللثه هو وجود ترسبات كلسيه مابين اللثه والاسنان مما يسبب نزف فى اللثه واحمرار ةانتفاخ وهذا يستدعى زيارة عيادة طبيب الاسنان لاجراء ما يسمى بازاله للترسبات الكلسيه وصقل الاسنان وهذا يتم فى العياده ومع بعض الادويه الخاصه للثه سرعان ما تعود الامور الى طبيعتها وينصح للحفاظ على اللثه والاسنان زيارة طبيب الاسنان مره كل 6 شهور على الاقل للكشف الدورى على الاسنان