انا عندي ضرس اعالجه وقد لاحظت ان ال يستخدم ماده كانها كلور فلها طعم مث

icon 5 نوفمبر 2016
أنا عندي ضرس اعالجه، وقد لاحظت ان الدكتور يستخدم ماده كانها كلور فلها طعم مثل الكلور، علما بانه يقوم بحقن عصب الضرس بهذه الماده فهل لها اضرار ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد الزعبي
طب اسنان
تستخدم لتعقيم قنوات العصب و ازاله البقايا الناتجة عن تنظيف و توسيع قنوات العصب و هي غير مضرة و لكن يجب عدم بلع هذه الماده ابدا
الدكتور باسم ابوكانون
طب اسنان
يستخدم هيبوكلوريت الصوديوم في تنظيف وارواء قناة الجذر وليس له اي اضرار اذا استخدم بالتراكيز والطرق المعتمدة وشفط وعدم بلع الزائد منه

تعليقات الزائرين

Taef Ibrahim Taef Ibrahim

أنا بلعتها لحظتها كحيت وحسيت مافي نفس مره والحين مضايقتني ايش اعمل؟

icon 2 مايو 2020
مارلين ماهر كامل مارلين ماهر كامل

ليه حشو العصب بياخد اكتر من ثلاث جلسات وايه معنى أن القطنه للي معموله بالكلور لونها غامق لما قد اسبوع او اتنين بيطلع لونها غامق

icon 29 يناير 2023
حسين خالد حسين خالد

السلام عليكم دكتور. انا حشيت سني والدكتور نضف السن بماده وانا بلعت الماده بل خطاء وانا لان اعاني من الم في البلعوم وحرقه

icon 16 أبريل 2023
H H

انا اخدت المحلول اثناء حشو عصب ضرب بالجانب الايمن السفلى و فى لحظة اخد المحلول حسيت بكهرباء وصلت الى اسفل الذقن والرقبة وحسيت ان فى حاجة غلط لان فى لحظتها الخد ورم والدكتور كان مبرره ان الضرس ملتهب ده تانى يوم ليا والورم كما هو مع ان الوجع اقل ..ايه الحل ؟

icon 12 فبراير 2024