تحيه طيبه قمت بحشي مجموعه من الاسنان سن احس بكهرباء و الم عند الشرب ال

icon 18 سبتمبر 2015
تحيه طيبه قمت بحشي مجموعه من الاسنان هناك سن احس بكهرباء و الم عند الشرب الساخن و البارد احيانا علما بان السن محشي حشوه دايمه.. و شكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبداللطيف البزري
طب اسنان
الاحساس بالكهرباء يعني تيار غلفاني نتيجة حشوتين متلاصقتين او مقابلتين واللعاب يوصل التيار ممكن حل الامر بتغيير نوع الحشوة او صقلها
د. احمد ابو رضوان
طب اسنان
هذا الاحساس المزعج فى احد الاسنان المحشوه يعنى وجود --حساسيه----عدم كغاية الطبقه الواقيه للحشوه بين السن والحشوه -- امكانية وجود بقايا من تسوس فى السن لم يتم ازالته جيدا ---عمق الحفره وقربها من حجرة العصب وعدم تغطيتها بماده الكالسيوم هيدروكسايد قد تسبب الكهرباء ننصح بالعوده الى طبيبك لتقيم الحاله والاستعانه بالصور الشعاعيه
الدكتور فاطمة الزهراء سليمان ابراهيم
طب اسنان
حضرتك لو الحشو بلاتيني بتبقي فيه فتره تفضل تحس بالم مع الساخن والبارد ولو استمر كتير يبقي لازم نتطرق الي اللثه
طاقم الطبي
الحشوة غير مضبوطه .راجع الطبيب لاعادة الحشو.