لو سحمت انا 19 سنة و ضرس العقل عندي لسة تحت اللثة بقالي 4 سنين بحس بالم كل فترة بس لسة مطلعش دا طبيعي ولا ايه

icon 4 مارس 2019
لو سحمت انا 19 سنة و ضرس العقل عندي لسة تحت اللثة بقالي 4 سنين بحس بالم كل فترة بس لسة مطلعش دا طبيعي ولا ايه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور مازن عطعوط
طب اسنان
ليس هناك حاجة تماما للمضاد الحيوي قبل الكشف و عمل اشعة لمعرفة اذا كان هناك مساحة كافية للضرس ام اتجاة الضرس غير طبيعي و هو سبب الالم لضغطه على الضرس المجاور
الدكتور عبد الرحمن حمادة
طب اسنان
حضرتك تحتاج لتصوير أشعة بانوراما للوقوف على حالة ضرس العقل
اه طبعا ده طبيعي الم التسنين في ضرس العقل خصوصا لو اللثة مغطية جزء منه تحت اللثة دي بيتجمع أكل وبيعمل تورم وألم شديد وممكن يوصل للأذن لو تحت وللعين لو في الفك العلوي الحل:
  1. مضمضة : ماءاكسجين 10 %( ملعقة كبيرة ) على نصف كوب ماء دافي مرتين يوميا + ربع ملعقة ملح طعام صغيرة على كوب ماء دافئ مضمضة مرتين يوميا
  2. مضاد حيوي: Ceprex1gm قرص كل 12 ساعة + Amebazole قرصين مرة ولحدة بعد الاكل
الف سلامة عليك :)
الدكتور محمود القاضي
طب اسنان
اه طبعا ده طبيعي الم التسنين في ضرس العقل خصوصا لو اللثة مغطية جزء منه تحت اللثة دي بيتجمع أكل وبيعمل تورم وألم شديد وممكن يوصل للأذن لو تحت وللعين لو في الفك العلوي الحل:
  1. مضمضة : ماءاكسجين 10 %( ملعقة كبيرة ) على نصف كوب ماء دافي مرتين يوميا + ربع ملعقة ملح طعام صغيرة على كوب ماء دافئ مضمضة مرتين يوميا
  2. مضاد حيوي: Ceprex1gm قرص كل 12 ساعة + Amebazole قرصين مرة ولحدة بعد الاكل
الف سلامة عليك :)