هل تسوس الضروس بيكون معدى للاطفال اللى لسه بيسننوا لو تناولوا الطعام مع الشخص المصاب بالتسوس او معدى لو استخدموا ملعقة طعامه مثلا

icon 18 فبراير 2017
هل تسوس الضروس بيكون معدى للاطفال اللى لسه بيسننوا لو تناولوا الطعام مع الشخص المصاب بالتسوس او معدى لو استخدموا ملعقة طعامه مثلا

إجابات الأطباء على السؤال

د. اماني العساف
طب اسنان
نعم يمكن ان تنتقل البكتيريا المسببة للتسوس من شخص الى اخر عن طريق كل ما يدخل الفم من طعام و شراب. و ادوات .... و يجب تجنب المشاركة في ادوات الطعام و غيرها