تبول لا ارادي طفله 6سنوات

icon 3 ديسمبر 2021
بنتي 6سنوات تتبول لا اراديا خلال النهار والليل اذا ما قمت دخلتها كل ساعه او ساعتين عملت تحليل بول وهذه نتيجته

الملفات المرفقة:

received_297694162178395

إجابات الأطباء على السؤال

التبول الارادي لازم نعرف قبل هي اتحكمت في البول قبل كده ولا لادخلت المستشفي اتحجزت لاي سبب اختلطت في دماغها خبطه جامده قبل كده بتاخد اي ادويه في اي اعراض مرضيه تانيه موجوده زي ترجيع في اي تعنيف ليها في المدرسه او في البيت أو حد بيتنمر عليهابتضربيها أو بتزعقيلها لما تعمل كده لو كل ده مش موجود بصي يا ستي1توقفي اي شرب ميه قبل النوم بساعه2تمنعي اكل الحلويات  قبل النوم بساعتين3تدخلي معاها الحمام اعمليها تقطع الميه   يعني اعملي..امسكي زي الحنفيه4تقوميها بالليل مرة أو مرتين تعمل حمام حتي لو مش عاوزة ومش لازم تصحبها مجرد ما تحطيها علي الحمام حتعمل لو فيه ميه عندها بس خلي بالك انك حتداومي عل الحاجات دي علي الاقل أسبوعين كاملين علشان نشوف المتجه كمان لازم تعرفي أنه لو في اي سبب نفسي مش حتتحسن الا بزوال السبب وربنا يشفيها طب لو منفعش ابعتي تاني وتقولك تعملي ايه

د. هشام علي
طب أطفال

التبول الارادي لازم نعرف قبل هي اتحكمت في البول قبل كده ولا لادخلت المستشفي اتحجزت لاي سبب اختلطت في دماغها خبطه جامده قبل كده بتاخد اي ادويه في اي اعراض مرضيه تانيه موجوده زي ترجيع في اي تعنيف ليها في المدرسه او في البيت أو حد بيتنمر عليهابتضربيها أو بتزعقيلها لما تعمل كده لو كل ده مش موجود بصي يا ستي1توقفي اي شرب ميه قبل النوم بساعه2تمنعي اكل الحلويات  قبل النوم بساعتين3تدخلي معاها الحمام اعمليها تقطع الميه   يعني اعملي..امسكي زي الحنفيه4تقوميها بالليل مرة أو مرتين تعمل حمام حتي لو مش عاوزة ومش لازم تصحبها مجرد ما تحطيها علي الحمام حتعمل لو فيه ميه عندها بس خلي بالك انك حتداومي عل الحاجات دي علي الاقل أسبوعين كاملين علشان نشوف المتجه كمان لازم تعرفي أنه لو في اي سبب نفسي مش حتتحسن الا بزوال السبب وربنا يشفيها طب لو منفعش ابعتي تاني وتقولك تعملي ايه

الدكتور يونس شناعة
طب أطفال
اولا فحص البول طبيعي التبول اللاارادي في هذا العمر حاصل عند ٥-٧ في المئة من اطفال هذا العمر،وهو ظاهرة وليس مرضاً اذا كانت مساعداتك ناجحة في منع التبول فلا انصح بالادوية لان نسبة نجاحها مؤقتة ولا تزيد عن ٦٥٪؜ في احسن الاحوال