لو سمحت انا بنوتي عندها شهور وعشر ايام بدات اكلها كوب زبادي

icon 17 سبتمبر 2015
لو سمحت انا بنوتي عندها 3 شهور وعشر ايام بدات اكلها كوب زبادي لايت دانون في اليوم ده كويس ولا غلط كده مع العلم مازلت ارضعها واديها لبن صناعي كمان ابتاميل

إجابات الأطباء على السؤال

د. امال ادريس
طب أطفال
المفروض الطفل يرضع فقط حتي عمر 6 شهور واذا كان الطفل ﻻ يشبع من الحليب فممكن ندخل الأكل بس قليل وبالتدريج من الشهر الرابع لكنك بداتي بدري وكمان بكمية كبيره
الدكتور خالد قريب
طب أطفال
لا طبعاص لا يجوز أي اكل غير الحليب قبل سن ال4 شهور.والمشتقات الحيوانية كالألبان بعد عمر السنة
الدكتور زينب ابراهيم
طب أطفال
عزيزتي الام اولا الرضاعة الطبيعية ازا كانت كافية ويزداد عليها وزن الطفل لا داع نهاءي لادخال الحليب الصناعي . يفضل البدء بالتغزية بعد سن 4 شهور لكن بما انك بداتي استمري لكن لا تدخلي نوع اخر من الاغذية قبل اسبوعين مع اعطاء ملعقة صغيرة عصير برتقال غير محلي وايضا لا تضيفي سكر للزبادي . تحياتي
الدكتور محمد رحومه
طب أطفال
الأفضل البدء بعد عمر 4 شهور لكن لو تقبلت الأكل ولم يظهر أي أعراض حساسية أو قئ أو غيرها فيمكن أن تكملي