اريد حمية طبية للقولون وتهدئ من مشاكله وانتفاخاته تتناسب معي كمريضة بالضغط والسكر وبدينة واعاني مشاكل من العمود الفقري بسبب السمنة وأتمنى أن أفقد الكثير من وزني لتستقر حالتي

icon 24 يونيو 2015
اريد حمية طبية للقولون وتهدئ من مشاكله وانتفاخاته تتناسب معي كمريضة بالضغط والسكر وبدينة واعاني مشاكل من العمود الفقري بسبب السمنة وأتمنى أن أفقد الكثير من وزني لتستقر حالتي

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عمار خليل ابو رجيله
باطنية
طبعا البقولايات والزيوت والتسبية في الاكل تزيد من حده انتفاخ القاولون وارتجاع المرئ والتهاب المعدة .. وعليه .. الابتعاد عنها اولى طرق العلاج .. واذا كنت بتشرب دخان وقهوة وبيبسي كتير ياااريت الاقلاق بقدر الامكان ولا ننسى الحالة العصبية والنرفزة كمان وانت كده كده ممتنع عن السكريات والمكرونة والرز بكمياته الكبيرة .. طبق السلطة الخضراء مهم جدا .. وثمرة فاكهه واحده