اصوات غازات واسهال بعد الاكل مباشره

icon 25 يونيو 2022
اعاني من اصوات غازات واضحه بالبطن خصوصا بعد الاكل واسهال غير مستمر متكرر كل يوم او يومين

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد عبدالستار
باطنية
ده التهاب المعدة وتهيج القولون..احيانا بنطلق عليها ردة فعل سريعة للقولون(exaggerated gastrocolic reflex) يفضل عمل تحليل جرثومة المعدة وتحليل براز..تنبيه الابتعاد عن القلق والتوتر وتنظيم الوجبات من حيث العدد والنوع مع الابتعاد عن الاكلات الحارة والحمضية والدهون.ممكن ناخد العلاج الاتى ونستفيد ان شاء الله ..سيبروكسين ٥٠٠ مجم..سكينيد ٥٠٠ مجم ( اتنين حبة بعد الفطار والعشاء) جرعة واحدة // نيكسيوم ٤٠ ودوسبتالين ريتارد قبل الفطار والعشاء..اسبوع من العلاج