اعاني من الامساك الشديد ولازم اخد ملينات ومعدتى دايما من اقل وجبه بتتنفخ اوى .. لو علاج او طريقه ارجوكم

icon 28 أبريل 2015
اعاني من الامساك الشديد ولازم اخد ملينات ومعدتى دايما من اقل وجبه بتتنفخ اوى .. لو علاج او طريقه ارجوكم

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
المساك يجب علاجه بتغيير نظام الطعام والاعتماد بشكل كبير جدا على تناول الخضار والفاكهة حيث انها مليئة بالالياف بالاضافة يجب الاكثار من تناول الماء حوالي 8 اواب يوميا على الافل وابدأي منذ الاستيقاظ مباشرة بتناول من 2 الى 3 اكواب ماء دافئة ووزعي باقي الكمية قبل الغذاء وقبل العشاء وقبل النوم ، حاول ان يكون عشاؤك خفيف جدا جدا المشي مفيد لتحريك الامعاء اتركي الملينات وتابعي الطريقة التي شرحتها لك