اعاني من سوء هضم اتناول الطعام في الظهر واحس بشبع كبير ولا استطيع شرب كاسة ماء حتى الساعة ال10 ليلا اريد حل ارجوك

icon 17 يناير 2016
اعاني من سوء هضم اتناول الطعام في الظهر واحس بشبع كبير ولا استطيع شرب كاسة ماء حتى الساعة ال10 ليلا اريد حل ارجوك

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
هذا نتيجة عدم تنظيم الاكل • تجنبب التفكير والقلق والنرفزة • الراحة والاستجمام • يجب نغير أنماطنا السريعة المتعجلة في تناول الطعام وفي عملية التبرز • لا بد ان ندقق في نوعية الأطعمة التي نأكلها وفي موعد تناولها لا تشرب المشروبات الغازية ابتعدي عن مضغ العلك ابتعدي عن البقوليات ان كانت منتجات الحليب تؤذيك فتجنبها أيضاً البصل والملفوف المخللات الاكل المملوء بالبهارات والفلفل الشوفان وبذر الكتان جيدا لتفادي الغازات والنفخة شاي الأعشاب مثل النعناع والبابونج مفيدة يجب اجراء فحص الجرثومة الحلزونية واعلامنا بالنتيجة

تعليقات الزائرين

زائر زائر

اختي كان عندها جرثومة المعدة و تعافت منها الحمدلله و خلصت علاجها من فترة مش طويلة و امبارح كان اخر علاج تقرحات المعدة .. لكن معاها امساك شديد و بتضطر تلجأ للملينات مع انها مش مريحة و فقدان الوزن لسة موجود وحاليا ٤ ايام بدون اخراج كمان البيريود مجتش الشهر ده .. ايه الاجراء اللي ممكن نعمله .. مع العلم هي بتاخد بالها من اكلها معظمه صحي و خضار و فاكهة و مش بتاكل اي حاجة من برة البيت نهائيا وراحت لكذا دكتور لكن محدش قال ايه سبب الامساك كله اجمع على انه عادي و طبيعي في فترة علاج الجرثومة

icon 8 يونيو 2023