الاشخاص اللذين لديهم كولستمي من القولون يحصل لهم انسداد في مكان الخروج

icon 4 أغسطس 2015
السلام عليكم .الاشخاص اللذين لديهم كولستمي من القولون يحصل لهم انسداد في مكان الخروج وينتج عنه استفراغ متواصل من بعض المأكولات كيف يمكن معالجته وماسبب حدوثه؟؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور باسم مرقص
جراحة عامة
يمكن ان يكون الانسداد من الاكل. فيجب التقليل من الالياف في الاكل لانها قد تزيد المشكلة ويمكن الاستعانة ببعض الملينات البسيطة. ولكن اذا كانت المشكلة متكررة او شديدة فيمكن ان يكون هناك مضاعفات من الكولوستومي مثل التضيق او الفتق قد تحتاج الى تصليح. ولذلك يفضل المراجعة عند جراح للتأكد من ذلك
الدكتور سامي ذكي
الجهاز الهضمي والكبد
كولستمي :عمليه تغير لمجري القولون يعني بيقصوا الجزء ال فيه الورم ويخلوه منتهي في فتحه في الجنب واللزقه ال بتبقي من بره دي بتتغير كل فتره والكيس كذا مره في اليوم و لكن لازم تهتموا بالنضافه وكمان الراحه شويه من اللزقه وينام علي ضهره وقتها او يكون في الحمام افضل لعدم خروج شىء من البراز وتتنضف ويتحط مرهم او كريم وتتنضف كويس وننغسل بعد كده علي شان اللزق يتحط تاني وربنا يشفي و يعافي