اعاني من البواسير وعدم القدرة على الاخراج بدون استعمال ملين

icon 25 أغسطس 2020
انا اعاني من البواسير وروحت للدكتور وكتبلي على علاج لكن مع استعمالي للعلاج فقدت القدرة على الاخراج بدون استعمال ملين فما الحل مع العلم اني مكنتش بستعمل ملين مع العلاج كان استعمالي ليه نادرا في حالات الامساك فقط

إجابات الأطباء على السؤال

بسم الله الرحمن الرحيم شفاك الله وعافاك ممكن صعوبة التبرز في البدايه بناءاً عليه كثره الحزق هي اللي أظهرت البواسير. ارجو عمل اشعه تلفزيونية على البطن والكبد لإسبعاد اي سبب اخر لظهور البواسير. لو كل شئ طبيعي يبقى لابد من الملين والمرهم. لو مش مبصوت يبقى لازم إجراء عمليه البواسير وهي عمليه تجري بسهولة وممكن بدون ألم بالتبريد أو الليزر. شفاك الله وعافاك.

الدكتور احمد يوسف
باطنية

بسم الله الرحمن الرحيم شفاك الله وعافاك ممكن صعوبة التبرز في البدايه بناءاً عليه كثره الحزق هي اللي أظهرت البواسير. ارجو عمل اشعه تلفزيونية على البطن والكبد لإسبعاد اي سبب اخر لظهور البواسير. لو كل شئ طبيعي يبقى لابد من الملين والمرهم. لو مش مبصوت يبقى لازم إجراء عمليه البواسير وهي عمليه تجري بسهولة وممكن بدون ألم بالتبريد أو الليزر. شفاك الله وعافاك.

الدكتور جابر بدران
الجهاز الهضمي والكبد
التغوط حالة طبيعية فيزيولوجية يشعر بها الانسان عند وصول الغائط الى المستقيم فيشعر بالحاجة لدخول الخلاء ولذلك الحل الطبيعي هو تنظيم مواعيد الطعام ومواعيد التغوط وشرب كميات كبيرة جدا من الماء وستجد النتائج مبهرة ان شاء الله