انا عملت تحليل البلهارسيا وطلع هل دى نسبة لها علاج ولا عادية وعلاجها ا

icon 15 يونيو 2016
انا عملت تحليل البلهارسيا وطلع 320 هل دى نسبة لها علاج ولا عادية وعلاجها اية ياريت اللى يرد عليا طبيب او طبيبة مصرية عشان اسم العلاج اعرفة بس وجزاكم اللة خير

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
تأكيد التشخيص يتم: 1- خلفية وبائية (epidemiological) ملائمة. 2- إيجاد بيض في فحص البول، أو في عينة البراز، والأفضل القيام بتجميع البول خلال 4 ساعات. 3- تحليل الدم لمضادات البلهارسيا Belharzias Abs، وإن كانت موجودة وبمعدل مرتفع 1/160 أو أعلى. 4- فحص عبنة من المستقيم. 5- عينة الكبد، والتي إن وجد فيها بيضات لهذا المرض؛ فهذا يؤكد التشخيص، هنالك بلهارسيا بولية، وأخرى تصيب وريد الباب الكبدي وفروعه (البلهارسيا الهضمية) العلاج متوفر في مصر واظن على نفقة وزارة الصحة مدعومة من الامم المتحدة راجع اي مستوصف في مصر العلاج هو prazequantil