انا عندي حصى في المراره واحدى الحصوات مرت من المراره الي القنوات الصفراويه فما الحل المناسب

icon 20 أكتوبر 2015
انا عندي حصى في المراره واحدى الحصوات مرت من المراره الي القنوات الصفراويه فما الحل المناسب

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور خالد المهدي
الجهاز الهضمي والكبد
ان مرت الحصوة بسلام وكانت التحاليل سليمة طبيعية فعليك تحديد موعد مع جراح لازالة المرارة قد يطلب منك عمل صورة رنين لمعرفة وجود حصوات بالقناة المشتركة وان وجدت الحصى بقناة المرارة _ أختصاصي الباطنية والمناظير او الجراحة - المتمكن من عمل منظار دقيق لقناة المرارة يمكنه تنظيفها و تسريحها
الدكتور سارة حماد
طب عام
مرور الحثوه من المراره الي القناه الصفراويه يسبب انسداد بالقناه ممايؤدي الي مايعرف باليرقان الانسدادي تحتاج الي متابعه مع اخصائي جراحه الجهاز الهضمي لعمل منظار