زوجى عنده انتفاخ و غازات وفى مخاط فى البراز ووجع فى البطن من تحت هو عنده اميبا متكيسه وبياخد علاج بقاله اكتر من ٣شهور هل دى اعراض الاميبا وبتاخد وقت كتير كده؟

icon 8 يناير 2019
زوجى عنده انتفاخ و غازات وفى مخاط فى البراز ووجع فى البطن من تحت هو عنده اميبا متكيسه وبياخد علاج بقاله اكتر من ٣شهور هل دى اعراض الاميبا وبتاخد وقت كتير كده؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
العلاج بمترونيدازول ثم يتبع ذلك العلاج بدواء آخر، وذلك للتخلص من الأكياس التي تبقى في الأمعاء، ومن هذه الأدوية: - Iodoquinol - أو paromomycin . - أو diloxanide. لذا يجب استشارة الطبيب لوصف العلاج واعطاؤك الكمية المطلوبة
الدكتورة ايمان فتحي محمود
باطنية
نعم اميبا وبعاخد وقت في علاجها