لو سمحت اخى لديه عسر هضم جامد الصغر ولا يستفيد باكله اى شئ ابدا

icon 25 أغسطس 2015
لو سمحت اخى لديه عسر هضم جامد منذ الصغر ولا يستفيد بأكله اى شئ أبدا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
في الحالات الخفيفة من المرض لا نحتاج الى علاج عسر الهضم. تبديد التوتر والمخاوف يشكل علاجا كافيا. اما في الحالات الاصعب، فان الادوية التي تعادل، او تقلل، من افرازات احماض المعدة يمكنها ان تخفف الاعراض وتساعد الكثيرين من المرضى. القضاء على جرثومة (Helicobacter pylori)، اذا ثبت وجود تلوث بهذه الجرثومة، من شانه ان يساعد بعض المرضى.