لو سمحت انا بطني بتوجعني لو اكلت اي حاجه حتي لو شربت دايما وجعاني ايه

icon 8 سبتمبر 2015
دكتور لو سمحت انا بطني بتوجعني لو اكلت اي حاجه حتي لو شربت دايما وجعاني ايه السبب ؟

إجابات الأطباء على السؤال

يعاني الكثير من الأشخاص من وجع في البطن بعد تناول الطعام أو شرب أي شيء، ويجب زيارة الطبيب المختص لعمل الفحوصات اللازمة في حال الشعور الدائم بألم في المعدة بعد الأكل حيث أن ذلك قد يعود لأحد الأسباب التالية:

  • التسمم الغذائي الذي قد يستمر حتى بضعة أيام.
  • الإكثار من تناول الأطعمة الحمضية والأطعمة الحارة.
  • وجود غازات وريح محتجزة في الجهاز الهضمي.
  • عسر الهضم.
  • الحساسية تجاه أنواع معينة من الأطعمة والمشروبات.
  • تناول كمية كبيرة من الطعام تؤدي إلى الشعور بالامتلاء والألم بعد كل وجبة.
  • التهاب المعدة.
  • داء الأمعاء الالتهابية.
  • متلازمة القولون العصبي.
  • قرحة المعدة.
  • حصى المرارة.
  • اضطرابات في الغدة الدرقية.
  • الداء البطني.
  • الإمساك.
  • السمنة.

للمزيد:

المرجع:

طاقم الطبي

يعاني الكثير من الأشخاص من وجع في البطن بعد تناول الطعام أو شرب أي شيء، ويجب زيارة الطبيب المختص لعمل الفحوصات اللازمة في حال الشعور الدائم بألم في المعدة بعد الأكل حيث أن ذلك قد يعود لأحد الأسباب التالية:

  • التسمم الغذائي الذي قد يستمر حتى بضعة أيام.
  • الإكثار من تناول الأطعمة الحمضية والأطعمة الحارة.
  • وجود غازات وريح محتجزة في الجهاز الهضمي.
  • عسر الهضم.
  • الحساسية تجاه أنواع معينة من الأطعمة والمشروبات.
  • تناول كمية كبيرة من الطعام تؤدي إلى الشعور بالامتلاء والألم بعد كل وجبة.
  • التهاب المعدة.
  • داء الأمعاء الالتهابية.
  • متلازمة القولون العصبي.
  • قرحة المعدة.
  • حصى المرارة.
  • اضطرابات في الغدة الدرقية.
  • الداء البطني.
  • الإمساك.
  • السمنة.

للمزيد:

المرجع:

تعليقات الزائرين

محمود محمد محمود محمد

معدنى تعبانى جامد وكل ما أكل حاجه بطنى تتعبنى بقالى4أيام وبقولى لنفسى ده مغص عادى وهيروح بس مش بيروح وار أكل بأكله بطنى توجعنى بس مفيش ترجيع أفيدونى وجزاكم الله خيرا

icon 16 نوفمبر 2021
Samy Saad Samy Saad

اناكل مأكل أوأشرب صدرى حرقه ومغص فى البطن وكمان عندي اوقات جالى اسهال ومش عرفه اكل أى حاجه

icon 31 أكتوبر 2023