ارتجاع المري grade a

icon 3 أكتوبر 2022
لو سمحتم يا دكاترة محتاج علاج نهائي لارتجاع المري ، عملت منظار معدة و عندي GERD grade A الأعراض حرقه في فم المعدة و الصدر و الحلق باخد ادويه كتيره بقالي فتره الأعراض بتخف بس مش بتروح

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور مدحت النياد
الجهاز الهضمي والكبد
ارتجاع المرئ من الأمراض المزمنة والتى يجب ان نعرف التعليمات الواجب اتباعها لتقليل الاعتماد على الأدوية مثل١- الابتعاد تماما عن المأكولات الحريفة والحمضية٢- وجبات صغيرة متعددة والامتناع عن الوجبات الكبيرة أو الصدمة٣- الامتناع عن تناول الطعام والشراب قبل النوم بحوالى ٢ - ٣ ساعات٤- رفع ظهر السرير حوالى 15 سم عن باقى السريرأخيرا فى حالة عدم الاستجابة فإننا قد نلجأ لإجراء إصلاح لعضلة أسفل المرئ بالمنظار الفموى

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ماسبب التهاب الحلق الشديد ومش بيخف هل جرثومة ولا ارتجاع

icon 16 مايو 2023