هل تاثير المواد لسه موجودعامل مشاكل المعده دي لان الدكتور قال تعب نفسي

icon 14 مايو 2020
من فتره كنت بحب اكل دهان الحيط والطابشير والاسمنت وبطلت كده من فتره وعملت تحليل الجرثومه وطلع معنديش حاجه بس معدتي بقالها٣سنين تعباني ومستمره علي روتين للمعده

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور علاء مصطفى
باطنية
أولا عليكى عمل تحليل لقياس نسب الحديد فى الدم Serum iron . Ferritin. فنقص الحديد قد يسبب إختلال الشهية و الاتجاه لأكل مثل هذه المواد و قد تسبب بعض أمراض المعدة نقص الحديدو فى حالات نادرة قد يتسبب أكل مواد يستحيل هضمها و خصوصا الشعر و الخيوط مع الوقت إلى تكون كتلة داخل المعدة تعرف بال Bazzoar قد تؤدى إلى ألام و تقرحات بجدار المعده و يتم تشخيصها بالمنظار أو بأشعة بالصبغة