ما هي التحاليل لمعرفه السرطان بشكل عام ليس نوع معين من السرطان

icon 24 فبراير 2020
وجع في المعده مستمر الاحساس بالغثيان كثير الاكل بكثره وعدم الزياده في الوزن اوقات فقدان الشهية لفتره كبيره عملت تحاليل غده وطلعت سليمه مفهاش حاجه وبول و براز طلع فيه ديدان وعلجتها وكررت التحاليل تاني طلعت كويسه عايز اعمل تحاليل شامله و لو هكشف اروح دكتور تخصص ايه بظبط

إجابات الأطباء على السؤال

د. عادل راجى
باطنية
اكشف لدي طبيب باطني.. اما بالنسبة للكشف عن الاورام مبدأيا هناك تحاليل بالدم تسمي "دلالات اورام"وان كنت لا اري احتياج اليها ولكن اعرفها من باب العلم بالشيء اما هل هي تدل بشكل قاطع عن الاورام الخبيثة فالاجابة بالنفي انما تعطي مع غيرها مؤشر لاحتمالية. وايضا قذد يكون فقدان الشهية نفسي.. فانصح بطبيب نفسي مع اخصائي تغذية علاجية..