عندي ٣٠ عملت تحاليل صورة دم كامله و كالسيوم عشان بحس بارهاق وانا بعاني

icon 7 أغسطس 2014
عندي ٣٠ سنه عملت تحاليل صورة دم كامله و كالسيوم عشان بحس بارهاق وانا بعاني من زمان من نقص كالسيوم نتيجة التحليل الهيموجلبين ٩.٢ اول مره اوصل للنسبة ديه مع اني حملت تلات مرات بس كان علي طول ١١.٥مش عارفه فجأه نقص ليه، الكالسيوم 8.3والكالسيومionized3.5

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
حالتك تستعي الفحص الشامل لمعرفة سبب هبوط الدم ونقص الكالسيوم , ينصح عمل فحص وظائف الكلى والغدة الدرقية وجار الدرقية وفيتامين د وفيتامين ب12 والحديد ومراجعة اخصائي هضمية وكبد , قد تحتاجين عمل منظار للمعدة والقولون والتأكد من وضع الدورة الشهرية وطبيعتها