كنت في الجيم بلعب تمرين رجل...زودت الوزن في اداء تمرينة القرفصاء في الاربع مجاميع وبعد مروحت شعرت بالم فوق الركبة اليسري مباشرة وهو ليس الم عضلات لانه داخلي..بقالي اسبوع مش عارف اطلع ولا انزل السلم بسبب الالم..بدهن ريباريل جل و موف مساج..ما العلاج؟

icon 25 فبراير 2015
كنت في الجيم بلعب تمرين رجل...زودت الوزن في اداء تمرينة القرفصاء في الاربع مجاميع وبعد مروحت شعرت بالم فوق الركبة اليسري مباشرة وهو ليس الم عضلات لانه داخلي..بقالي اسبوع مش عارف اطلع ولا انزل السلم بسبب الالم..بدهن ريباريل جل و موف مساج..ما العلاج؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ايوب عبود محمد
جراحة العظام والمفاصل
عزيزي...حسب وصفك للحاله انك تعاني من اعتلال في المفصل خلف الرضفة(الصابونه) وليس الركبة بالتحديد هذا المفصل يكون بين اسفل الفخذ والرضفة ويشترك مع الركبة.... ننصحك بتجنب استعمال السلم مع تجنب ثني الركبة ولفترات طويلة مثلا اثناء الجلوس ... مع استعمال بعض الادوية المسكنة للآلام والالتهابات مع ارتداء المشد للركبة

تعليقات الزائرين

م م

@ ب انا اول مره انزل جبم من اسبوع وحسيت بالم فظيع ف رجلي استمر لاسبوع خف الالم ف العضلات الاماميه لكن فوق. الركبه مازال ف الم ومش بقدر انزل السلم ولا اطلعه زي العجز كده ده سببه ابه بقدر عادي ارفع رجلي وافردها لكن ف ضعف فوق الركبه ومش بقدر اعمل سكوات يعني اعمله عادي بس ف الم ده طبيعي وانزل جيم تاني بحس بنبض كده خلف الصابونه هل ده نفس تشخيصها

icon 25 يوليو 2023