لو سمحت يا انا كان حصلي تمزق في الحوض من وانا بلعب كورة وخلاص الحمد لل

icon 10 يونيو 2013
السلام عليكم لو سمحت يادكتور انا كان حصلي تمزق في الحوض من سنة وانا بلعب كورة وخلاص الحمد لله تم الشفا وبعدين رجعت العب زي الاول مافيش مشكلة بس دلوقتي في اني كل لما احرك رجلي اليمين يعن الحوض بيحدث طرقعة من ناحية رجلي اليمين ايه السبب والعلاج لو سمحت

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور نهلا حامد
علاج طبيعي
الصوت الصادر عن المفصل يدل على ضعف العضلات المحيطة المثبته للمفصل او عدم توازن القوة بينها.. مراجعه اخصائي علاج طبيعي اصابات رياضية ضروري جدا لوضع برامج تأهيليه للمفصل وتقوية العضلات المجاورة لمنع المضاعفات او تكرار التمزق.
الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
ينصح لك عمل صورة رنين مغناطيسي لمفصل الورك للتأكد من التروية الدموية لرأس الفخذ والتأكد من سلامة الاوتار ومراجعة مركز علاج طبيعي
الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
التمزق يحصل في عضلات او اوتار الفخذ الرابطة بالحوض , من الضروري عمل صورة اشعة للحوض ومراجعة جراح عظام, في حال عدم وجود عيب في الحوض يمكن عمل جلسات علاج طبيعي والعودة للرياضة تدريجيا وبعد احماء قبل كل رياضة

تعليقات الزائرين

I I

دكتور انا عندي تمزق في الحوض من حوالي سنتين وبلعب بس حاليا فيه صعوبه في الجري أو تسديد الكوره وألم ولما اجي أشد جسمي بحس زي ما يكون العضله الضامه بارزه بره الجسم ومع التمارين بيكون فيه زي رعشه لا اراديه في وتر العضله الضامه عملت أشعة رنين قال فيه جزء بيعمل تصادم وقطع في الغضروف بس مش عارف الأوتار سليمه ولا لا وهل دا السبب اللي بيحصل بسببه الألم والمشاكل دي

icon 11 سبتمبر 2022