نسبة نجاح عملية عملية تنقيب مفصل الفخد ،،....؟؟. وكيفية ممارسة الحياه اليومية بعدها ،،،؟؟. مع الشكر

icon 6 يونيو 2017
نسبة نجاح عملية عملية تنقيب مفصل الفخد ،،....؟؟. وكيفية ممارسة الحياه اليومية بعدها ،،،؟؟. مع الشكر

إجابات الأطباء على السؤال

د. احمد سامي
جراحة العظام والمفاصل
هناك فرق بين نجاح العملية و فاعلية هذا النجاح أما عن نسبة نجاح العملية فهي تتعدى الـ 90 % و أما عن مدى فاعلية هذا النجاح فالنسبة غير ذلك تماما تتراوح من 0 - 50 % حسب المسبب للمرض و تصنيف درجة المرض و سن المريض و عدة عوامل أخرى بالنسبة لممارسة الحياه اليومية بعدها .. فلا يوجد مشكلة .. ستأخذ فترة استشفاء تماثل تلك التي يحتاجها الكسر للالتئام

تعليقات الزائرين

زائر زائر

نسبه نجاح عمليه تثقيب عظمه الفخد واحنا في المرحله التالته وحدت هذا نتيجه تناول عقاقير الكورتيزون السن ٢٧ سنه ذكر

icon 28 سبتمبر 2021
زائر زائر

انا سني 25سنه وروحت لااكثر من دكتور وكل دكتور بيشخص الحاله بتشخيص مختلف اتنين بس اتفقو ع تشخيص ان عندي بدايه موت نيكروزي في راس عظمه الفخذ واحتاج لعمليه تثقيب نتيجه لتكون الكالسيوم حول المفصل هل ليها اضرار؟؟!. حيث ان زواجي بعد ثلاث شهور

icon 19 مارس 2022
زائر زائر

17:27 أنا شاب أبلغ 26عملت عمليه تثقيب مفصل الفخد عمليتين في رجلي الاتنين الرجل الأيمن من المرحلة التالية هل كده احتاج مفصل صناعي في الرجل الأيمن

icon 26 أبريل 2022
M M

انا عندي27 سنه وعملت تثقيبف مفصل الفخد الايمن من سنتين وبعد العملية ب6 شهور عملت علاج طبيعي والحمدلله لقيت تحسن بس كان ف وجع قعدت فترة مبعملش علاج طبيعي وجالي التهاب ف مفصل رجلي الشمال وعملت اشعه ع الحوض مفصل الفخد اليمين الدكتور قالي لازم عملية تقويه وروحي لدكتور عظام تخصص مفاصل وف نسبه التهاب ورجلي الشمال شوية التهابات ومع الادوية هتبقي كويسة ايه الحل ف مفصل الفخد اليمين عشان اتعافي

icon 16 نوفمبر 2023