هل ضروري اجراء عمليه تثبيت كتف بالمنظار لوجود قطع بالغضروف مع ان مفيش اي وجع نهائي الا ف حاله خلع الكتف وبيرجع لوحدو بدون تدخل طبيب والخلع بيحصل 3 مرات سنويا ولا فيه حل افضل ؟

icon 22 فبراير 2019
هل ضروري اجراء عمليه تثبيت كتف بالمنظار لوجود قطع بالغضروف مع ان مفيش اي وجع نهائي الا ف حاله خلع الكتف وبيرجع لوحدو بدون تدخل طبيب والخلع بيحصل 3 مرات سنويا ولا فيه حل افضل ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور حاتم بوغمورة
جراحة العظام والمفاصل
العلاج في العملية. بالمنظار او بغيره
الدكتور اسامه فرغلي عمر
جراحة العظام والمفاصل
خلع مفصل الكتف المتكرر ليس له علاج الا اصلاح حافظه المفصل بواسطه الخطاف الجراحي باستخدام منظار المفاصل وغالبا المريض في حالة الخلع المتكرر لا يشكو من اي الم زي حضرتك مع ترك المشكله دون علاجها لفترات طويله بيحدث تغيرات في سطح المفصل على مستوى عظام الكتف وبتصبح الحافظه متهالكه وغير قابله للاصلاح بواسطه المنظار وبالتالي سيكون هناك تدخلات جراحيه اخرى على مستوى العظام وستكون النتائج اقل من اصلاح الحافظه بواسطه المنظار