والدتى تبلغ بقالها اشهر تشتكى من عدم القدره على المشى تحس برعشه فى رجل

icon 5 أكتوبر 2013
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته والدتى تبلغ من العمر 48 بقالها 4 اشهر تشتكى من عدم القدره على المشى تحس برعشه فى رجليها وراحت لدكتور مخ واعصاب طلب منها اشعه رنين وطلع عندها الغضروف ضاغط على عصب اليدين والقدمين وطلب منها تعمل 12 جلسه علاج طبيعى وحاليا خلصت8 ومافى تحسن وما بتعرف تطلع العربيه ابدا بتطلع على كرسى والمشى بيزيد من رعشه الرجلين ايه الحل لو سمحتم

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
يرجى بعث تقرير الرنين المغناطيسي
الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
هذا الكلام غير دقيق لا يوجد غضروف منزلق يمكن ان يضغط على اعصاب اليدين والرجلين , كل غضروف قد يسبب ضغطا على عصب واحد يخص الرجلين او اليدين اما ان يسبب ارتعاشا في الرجلين فقد يكون هناك ضغطا على النخاع الشوكي وتكون الحالة بحاجة لازالة الضغط من خلال جراحة , يرجى بعث تقرير الرنين المغناطيسي