عملت فحص طبي للنظر وكانت النتيجة R sph cyl axis ipd L sph cyl axis ipd

icon 15 يناير 2014
عملت فحص طبي للنظر وكانت النتيجة R (sph +0.25 cyl -0.50 axis 180 ipd 62) L (sph +0.50 cyl -0.75 axis 20 ipd 62) فما هي نتيجة الفحص بدرجة 6/6 وهل من الظروري ارتداء النظارة الطبية؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد ابو سمك
طب عيون
6/6 بالنظارات ولا نعرف النظر بدون نظارات البس النظارات لو كان هناك اعراض مثل الغباش بالرؤية

تعليقات الزائرين

زائر زائر

السلام عليكم يا دكتور انا نظري ال sph 4.75 اليمين واليسار 4.75 وال cyl 0.25 في اليسار بس IPD 62 AX 170 عملت نظارة ولكن شكل عيني صغير جدا جدا جدا ومش عارفة اخرج بيها ايه الحل

icon 18 فبراير 2023