انا عندي فطريات بلساني واتناول حبوب الخميرة عادي؟

icon 16 مايو 2015
انا عندي فطريات بلساني واتناول حبوب الخميرة عادي؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبدالمجيد محمد
طب اسنان
لا يوجد اعراض جانبية لحبوب الخميرة بشكل عام ولكن ينصح استخدامها بإشراف طبيب اما علاج فطريات اللسان فإن اهم خطوة بالعلاج هو استخدام مضادات الفطريات وهي متوفرة على شكل جل فموي وفي حال تفاقم الفطريات يتم اللجوء الى استخادم الأقراص والكبسولات ( النستاتين .. كلوتريمازول .. ميكانازول ) واستخدام مضادات فموية ( كلورالهيكسيدين )
الدكتور عبداللطيف البزري
طب اسنان
استشارة اخصائي امراض فموية للتشخيص والمعالجة

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ما سبب قرحات الفم كشفت عند دكاترة كتير وكله يقولى ضغط وstress معقوله stress يعمل كدا يعنى كلنا بتعدى علينا فترات ضغط عادى وناس كتير مش بتظهرلها القرحات دى ف الضغط هو ممكن اصلا ال stress يعمل كده معقوله مفيش سبب تانى غيره اصله سبب مش مقنع انى اروح عند 3 دكاترة وكلهم يقولوا كدا مش انا بس ال ببقى ف ضغط ناس كتير اكيد ف سبب تانى للقرحة دى صح وخصوصا انها بتطلعلى ع طول ومؤلمة اوى

icon 27 يناير 2024